fbpixel

Search icon
Search
Oι must-visit παραλίες της Κρήτης για ατελείωτες βουτιές
TRAVEL

Oι must-visit παραλίες της Κρήτης για ατελείωτες βουτιές

Εξερευνήστε την αυθεντική, ελληνική ομορφιά


Κρήτη σημαίνει φιλοξενία, μοναδικές μυρωδιές, απολαυστικές γεύσεις, διασκέδαση. Σημαίνει εντυπωσιακά τοπία, ατελείωτα μονοπάτια, γραφικά χωριά και φυσικά, ειδυλλιακές παραλίες. Το νησί αυτό, το μεγαλύτερο συνολικά της Ελλάδας, έχει πάντα να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Κάτι το ιδιαίτερο, πλούσιες αναμνήσεις και δεν είναι τυχαίο, ότι κάθε χρόνο καταφθάνουν σε αυτό χιλιάδες άνθρωποι, για να ανακαλύψουν τα υπέροχα φυσικά τοπία και την πλούσια κρητική παράδοση.

Η πανέμορφη, Κρήτη, αποτελεί και φέτος must-visit προορισμό κι αν σκοπεύετε κι εσείς να την επισκεφθείτε τώρα ή μελλοντικά, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τις πιο ιδιαίτερες παραλίες, στις οποίες πραγματικά αξίζει να βρεθείτε.

Ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις!

Μπάλος

shutterstock-1662395797.jpg

Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες και δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης κι όσοι βρίσκονται στα Χανιά, πρέπει να την επισκεφθούν. Η Μπάλος, με τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, τη λευκή άμμο και την άγρια ομορφιά της, παραπέμπει σε κάποιο εξωτικό μέρος κι αιχμαλωτίζει την καρδιά όσων την επισκέπτονται από την πρώτη στιγμή, με τη σαγηνευτική της ομορφιά. Η πρόσβαση στην παραλία, γίνεται είτε με καραβάκι από τον Κίσαμο είτε από χωματόδρομο και μετά, ακολουθεί ένα σχετικά απότομο μονοπάτι και περπάτημα, ωστόσο, σίγουρα το θέαμα που αντικρίζει κανείς, φτάνοντας σε αυτήν, τον αποζημιώνει.

Φαλάσαρνα

shutterstock-1607620450.jpg

Μία ακόμη εντυπωσιακή παραλία, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Νομού Χανίνων, με θέα που κόβει την ανάσα στο ηλιοβασίλεμα. Στα Φαλάσαρνα θα συναντήσετε μία ανοιχτόχρωμη αμμουδιά και τυρκουάζ νερά που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία, που διαθέτει κι ομπρέλες, που είναι εκτεθειμένη στους δυτικούς ανέμους και θεωρείται ιδανική για windsurfing, γι' αυτό κι αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις των water-sports, που την προτιμούν πολύ συχνά.

Σεϊτάν Λιμάνια

shutterstock-203987722.jpg

Τα Σεϊτάν Λιμάνια βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Πρόκειται για μία πανέμορφη μικρή, στενόμακρη παραλία που σχηματίζεται μέσα σε κάθετους βράχους, με το άγριο τοπίο να σαγηνεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Τα καταγάλανα νερά, σε συνδυασμό με την ξανθή άμμο δημιουργούν μία πολύ ιδιαίτερη εικόνα, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ειδικά στη διάρκεια του Αυγούστου, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, καθώς είναι πολύ δημοφιλής. Η πρόσβαση γίνεται από ένα απότομο μονοπάτι κι η κατάβαση κρύβει μικρές δυσκολίες, όμως, το μέρος είναι πραγματικά μαγικό!

Ελαφονήσι

shutterstock-446333773.jpg

Τυρκουάζ νερά που θυμίζουν Καραϊβική, κατάλευκη άμμος, θρυμματισμένα κοχύλια και μικρές, ροζ πινελιές. Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και κάπως έτσι, το Ελαφονήσι απέκτησε τεράστια φήμη κι εξελίχθηκε σε μία από τις πιο hot παραλίες της Κρήτης κι όχι αδίκως. Το μικρό αυτό νησάκι, προστατεύεται από το Δίκτυο Natura 2000, καθώς διαθέτει αμμόλοφους και πάνω από 100 σπάνια φυτά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα κρίνα της θάλασσας, που μοιάζουν με μικρά κύπελλα, ενώ αποτελεί πόλο έλξης και για όσους αγαπούν τα water-sports. Ο εξωτικός αυτός παράδεισος, με τα πεντακάθαρα, δροσερά νερά και τους πανέμορφους κολπίσκους αποτελεί ιδανική επιλογή για μία απολαυστική summer-day, γεμάτη με εκπλήξεις και βρίσκεται στα νότια παράλια των Χανίων.

Μάταλα

shutterstock-1083421364.jpg

Για όσους βρίσκονται στο Ηράκλειο, must-visit αποτελεί η παραλία Μάταλα. Έχει ψιλή άμμο και πεντακάθαρα βαθιά νερά, ωστόσο, σήμα κατατεθέν της αποτελούν οι επιβλητικές σπηλιές της, που δημιουργούν ιδιαίτερα συναισθήματα σε όσους βρίσκονται σε αυτήν. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, ωστόσο, είναι σίγουρο πως αν θέλετε να μείνετε μακριά από την πολυκοσμία, θα συναντήσετε μερικά κενά κομμάτια, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της νότιας Κρήτης και θα πρέπει να έχει μία θέση στην bucket-list σας.

Άγιος Νικήτας

shutterstock-526372717.jpg

Βότσαλα, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά κι ένα πανέμορφο, μπλε τοπίο που κόβει την ανάσα. Ο Άγιος Νικήτας, είναι το ιδανικό μέρος για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε μία μέρα στη θάλασσα, μακριά από όλους κι από όλα. Η παραλία είναι πανέμορφη και πολύ ιδιαίτερη, ωστόσο, η πρόσβαση σε αυτήν απαιτεί αρκετή... υπομονή. Για να φτάσετε, θα χρειαστεί να κατεβείτε 230 σκαλοπάτια από το ομώνυμο μοναστήρι, αλλά είναι σίγουρο πως φτάνοντας σε αυτήν, η εικόνα που θα αντικρίσετε θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στη μνήμη σας.

Κόκκινη Άμμος

shutterstock-663413896.jpg

Last but not least, η Κόκκινη Άμμος είναι μία ακόμη must-visit παραλία στην Κρήτη. Δε μοιάζει με καμία άλλη, έχει πολύ ιδιαίτερα vibes, είναι μοναδική κι έχει μία άγρια, σπάνια ομορφιά. Βασικό χαρακτηριστικό της, είναι το γεγονός ότι έχει μία ψιλή κεραμοδοκόκκινη άμμο, που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό σκηνικό. Όταν φυσάει, εμφανίζει μεγάλα κύματα, ενώ η πρόσβαση γίνεται είτε με πεζοπορία 15-25 λεπτών, είτε με μικρό καϊκάκι. Όσοι βρίσκονται σε αυτήν, κάνουν λόγο για μία μοναδική εμπειρία...