fbpixel

Search icon
Search
Breaking fashion news: Τα νέα που τράβηξαν την προσοχή μας
FASHION NEWS

Breaking fashion news: Τα νέα που τράβηξαν την προσοχή μας

Η νέα homewear συλλογή Jacquemus x Tekla θα απογειώσει το holiday setting


Όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στα Χριστούγεννα τόσο οι καμπάνιες και οι συλλογές των οίκων γίνονται πιο εντυπωσιακές. Μετά από τα σκάνδαλα που ξεσπάνε, με No1 αυτό του οίκου Balenciaga, ο χώρος της μόδας έχει ανάγκη από νέα πράγματα που θα στρέψουν και πάλι την προσοχή εκεί που πρέπει. Την εβδομάδα που πέρασε, τα βλέμματα ήταν όλα στραμμένα στη νέα συνεργασία του Jacquemus με τα λευκά είδη Tekla. Από την άλλη πλευρά, οι Christmas campaigns διαδέχονται η μία την άλλη, βάζοντάς μας στο απόλυτο festive mood. 

Jacquemus x Tekla

317401948-1165128347710068-939263323143456760-n.jpg

Η Jacquemus πριν από λίγο καιρό μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δημιούργησε ένα μυστήριο, γύρω από τις επικείμενες συνεργασίες του. Η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της ήταν μαζί με το brand λευκών ειδών Tekla. Ο παριζιάνικος οίκος ένωσε τις δυνάμεις του με το δανέζικο brand για μια συλλογή κλινοσκεπασμάτων και sleepwears, μέσα από την οποία μας προτείνει να απολαύσουμε τον ύπνο μας... στην παραλία. Η σειρά αντικατοπτρίζει το απλοϊκό DNA και των δύο brands, διατηρώντας τα πράγματα εύκολα και ανάλαφρα, ενώ συντονίζεται όμορφα με την πρόσφατη συλλογή "Le Papier" της Jacquemus για το φθινόπωρο 2022.

Ο γαλλικός οίκος κάνει μια γρήγορη μετάβαση στη διακόσμηση του σπιτιού, μιμούμενη την αίσθηση μιας ευτυχισμένης απόδρασης. Για έναν απολαυστικό και ξεκούραστο ύπνο, η συλλογή περιλαμβάνει κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, μπουρνούζια, πιτζάμες, αλλά και άλλα κομμάτια, όπως μπλούζες, σορτς, σουτιέν και μπαντάνες. Η συλλογή είναι κατασκευασμένη από υφάσματα Tekla σε περκάλι, ποπλίνα και πετσετέ με 100% βιολογικό βαμβάκι και 100% γαλλικό λινό. Έρχεται σε ρίγες και διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και του καφέ, υιοθετώντας την κλασική και μινιμαλιστική αισθητική του brand των λευκών ειδών, εμπνευσμένη από τον ιδρυτή και δημιουργικό διευθυντή της Charlie Hedin, μαζί με την παιχνιδιάρικη πινελιά του Simon Porte Jacquemus. Είναι διαθέσιμη από τις 30 Νοεμβρίου.

Karl Lagerfeld, Holiday Collection

karl-lagerfeld-8.png

Για την Holiday 2022 συλλογή ο Karl Lagerfeld αντλεί έμπνευση από την αγάπη του σχεδιαστή για τις science fiction ταινίες και την retro φουτουριστική αισθητική, εξυμνώντας τον οπτιμισμό και την ομορφιά. Τα στοιχεία αυτά μεταφράζονται στην συλλογή μέσα από χρωματικούς συνδυασμούς, καινοτόμες σιλουέτες και sustainable υλικά. Ο διάσημος οίκος δίνει το δικό της twist στο holiday dressing, παρουσιάζοντας sophisticated κομμάτια με edgy πινελιές. Το πολυμορφικό faux-shearling vinyl jacket που μεταμορφώνεται από μακρύ παλτό σε κοντό bomber jacket, το elevated suiting και το caped jumpsuit αποτελούν τα key evening look pieces. Το iconic monogram του brand αποκτά μεταλλικό χρώμα και διακοσμεί τις πλισέ φούστες και τα πουκάμισα δημιουργώντας εύκολα total sets. Οι παγιέτες και οι ασημί τόνοι διακοσμούν πουκάμισα και cut out ζιβάγκο, ενώ faux leather κομμάτια αποτελούν τα τέλεια statement pieces για day to night σύνολα με τις φούστες και τα σακάκια να πρωταγωνιστούν ακολουθώντας τις iconic σιλουέτες του fashion house. 

Μπαίνοντας στο holiday κλίμα τα παλτό αποκτούν timeless γραμμές και ιριδίζουσες λάμψεις, προσθέτοντας μια cool ματιά στα outerwear κομμάτια. Το γούνινο γιλέκο σε έντονο μπλε χρώμα, είναι κατασκευασμένο από premium ανακυκλωμένα υλικά και προσθέτει το απαραίτητο colorful touch στην συλλογή. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, ακολουθούν την ίδια χρωματική παλέτα και πειραματίζονται με καινούρια υλικά και νέες αποχρώσεις. Η collection ολοκληρώνεται με statement κοσμήματα που ανατρέχουν στο archive της Karl Lagerfeld και συμπληρώνουν κάθε holiday outfit.

CHARMing Socks, Kalogirou

charming-socks-for-mazi-gia-to-paidi-12.jpg

Οι όμορφες πρωτοβουλίες φέρνουν και μοναδικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της ενέργειας «Ζεστά πόδια - Ζεστή καρδιά» σπουδαστές του Κολλεγίου Βακαλό Art & Design σε συνεργασία με την Kalogirou παρουσιάστηκαν δώδεκα ιδιαίτερα designs αποκλειστικά για το «Μαζί για το Παιδί», τα οποία αποτυπώθηκαν σε μία συλλογή “Charming Socks” και διατίθενται αποκλειστικά από το διάσημο brand.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», σε συνεργασία με τη νεότερη γενιά εθελοντών της, αγκαλιάζουν την ενέργεια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Together we Create”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, με στόχο να προσφέρουν στο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Μέσα από εναλλακτικά projects και δημιουργικούς τρόπους συνεργασίας, η «Together we Create”, δημιουργεί προστιθέμενη αξία και φέρνει κοντά στην Ένωση, νέους που θέλουν να συμβάλλουν στους σκοπούς της, με το δικό τους τρόπο. Στόχος της είναι η στήριξη του πολυσήμαντου έργου που πραγματοποιεί καθημερινά η Ένωση ώστε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Οι σπουδαστές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση με ενθουσιασμό και έγιναν μέρος του παζλ της καρδιάς της Ένωσης, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Οι δημιουργίες αυτές μετουσιώνουν την γραφιστική τέχνη σε μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και καλοτυχίας. Σχέδια αποτυπωμένα σε δώδεκα μοναδικά ζευγάρια με έμπνευσή από σύμβολα της αρχαιότητας, της τύχης, της προστασίας και της αναγέννησης. Η Βασιλική Δουρουκλάκη εμπνέεται από το γαλλικό γούρι προστασίας, τις κούκλες “Nenette & Rintintin” ενώ η Έλενα Κωνσταντινίδη ενώνει πολιτισμούς και κουλτούρες, παρουσιάζοντας την τύχη και την προστασία με μορφή “Μαύρη Γάτας και Μπλε Ματιού”. Μέσω της τέχνης του “Οριγκάμι”, η Πηνελόπη Λυκογιάννη οπτικοποιεί τα ιερά πουλιά - γερανούς της Ιαπωνίας για τύχη και πραγματοποίηση επιθυμιών. Η Κλέστα Λεκάϊ εύχεται τύχη, υγεία και μακροζωία αποτυπώνοντας σύμβολα όπως ο “Σκαραβαίος, η Λιβελούλα,η Χελώνα,η Μέλισσα, ο Βάτραχος & η Πασχαλίτσα”. Η ευημερία και η αναγέννηση έχει τη μορφή της “Μέλισσας” για τη Ναταλία Κουρσούμη με δυο διαφορετικά σχέδια αφιερωμένα αποκλειστικά σε εκείνη. Tο “Τετράφυλλο Τριφύλλι”, ένα διεθνές σύμβολο καλοτυχίας και φυλακτό, το οποίο αποδίδει η Αφροδίτη Τσοντάκη σε ιδιαίτερους τόνους.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των συλλεκτικών Charming Socks θα διατεθούν για την ενίσχυση της τηλεφωνικής Γραμμής 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» η οποία προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μπορείτε να τις αποκτήσετε από τα στα φυσικά καταστήματα Kalogirou και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.kalogirou.com, όπου τοποθετούνται σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον υψηλής αισθητικής, ανάμεσα σε προϊόντα που αποτελούν σημείο αναφοράς στο χώρο της μόδας. 

Marni x Uniqlo, Winter 2022 

hero-about-desktop-1.jpg

Για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε, η Uniqlo και η Marni ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και συνεχίζουν να εξερευνούν με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τη σύγκρουση μεταξύ καθαρότητας και χάους. Ο πολύχρωμος κόσμος της MARNI συναντά την άψογη δεξιοτεχνία της Uniqlo. Η νέα αυτή πολύχρωμη collection έκανε την εμφάνισή της την 1η Δεκεμβρίου και όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε, περιγράφεται ως «γκαρνταρόμπα υψηλών οκτανίων για όλους και κάθε μέρα».

Τα ρούχα Heattech κερδίζουν την προσοχή σε colorblock εκδοχές, ενώ τα μαλακά jersey, τα popcorn knits και τα puffer jackets παρέχουν την απόλυτη ζεστασιά και την προστασία από το κρύο του χειμώνα. Μια σειρά από χειμερινά αξεσουάρ, όπως balaclavas, γάντια, κασκόλ και σκούφους  μας παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ατελείωτο και ξεχωριστό mix-and-match styling.

Havainas, Socks

smu00210076-1-1.jpg

Παρόλο που Havaianas σημαίνει καλοκαίρι, ήρθε η στιγμή το αγαπημένο μας brand να κερδίσει μια θέση και στις χειμερινές μας εμφανίσεις. Πώς θα το πετύχουμε; Για τη φετινή winter collection δημιούργησε υπέροχες, χρωματιστές κάλτσες για τις συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τόσο τις σαγιονάρες μας, όσο και τα slides μας ανεξαρτήτως καιρού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε τις Havaianas μας με τις αντίστοιχες κάλτσες, ώστε να δημιουργήσουμε μοναδικούς, πρωτότυπους και πολύχρωμους συνδυασμούς που θα φέρουν χρώμα και θετική ενέργεια σε κάθε μας ημέρα.

Mε ζωηρά χρώματα και διασκεδαστικά σχέδια, οι κάλτσες Havaianas προσφέρουν άνεση, αλλά και ξεχωριστό στιλ. Μπορούν να συνδυαστούν με ένα ζευγάρι με τα εντυπωσιακά slides ή να φορεθούν μόνες τους για ατελείωτο χουζούρεμα εντός σπιτιού ή να συνδυαστούν με κλειστά παπούτσια και να πάνε...παντού μαζί σας!

Tsakiris Mallas, Dangerous Liaisons

dsc5637.jpg

H νέα συλλογή με τίτλο Dangerous Liaisons, κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Απαλό βελούδο, μοντέρνα σχέδια και ποικιλία χρωμάτων για κάθε διάθεση και τύπο είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν. Η new collection by Tsakiris Mallas είναι εμπνευσμένη από τη δυναμική γυναίκα, αποθανατίζοντας την στο δρόμο προς την αποπλάνηση διατηρώντας την θηλυκότητα και την κομψότητα της. Ακολουθεί πιστά τις τάσεις των υψηλότερων catwalks και παράλληλα, επισφραγίζει την άνεση και την μοναδικότητα. Εμπνευσμένη από την φημισμένη αναγεννησιακή τεχνική “Chiaroscuro” του Caravaggio, η καμπάνια μέσα από έντονες αντιθέσεις ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, δημιουργεί τον απόλυτο αισθησιασμό και δίνει άλλη διάσταση ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Είτε πρόκειται για earthy & nude είτε για bold & eccentric tones, ένα είναι σίγουρο: θα αφήνετε το αποτύπωμά σας σε κάθε βήμα. Δέρμα, λουστρίνι, suede και satin αποτελούν τις κλασσικές υφές που ντύνουν τα σχέδια της συλλογής και συνδυάζονται εύκολα είτε πρόκειται για ένα preppy yet trendy είτε για ένα extravagant & glamorous look, απογειώνοντας την εμφάνισή σου με την τελευταία λέξη της μόδας. Από μια εορταστική εμφάνιση μέχρι ένα απλό office look, τα υποδήματα της συλλογής θα σε συναρπάσουν και θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου.