fbpixel

Search icon
Search
Greece Lovers:  Οι διάσημοι που διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες & ακίνητα στη χώρα μας
PEOPLE & MOMENTS

Greece Lovers: Οι διάσημοι που διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες & ακίνητα στη χώρα μας

Αυτοί είναι οι παγκοσμίου φήμης celebrities κι επιχειρηματίες και οι εντυπωσιακές επενδύσεις τους στην Ελλάδα


Η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ανά τα καλοκαίρια, οι οποίοι φεύγουν από αυτήν με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο δυνατές εικόνες! Οι μαγευτικές της αμμουδιές, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά των θαλασσών της, τα to die for αξιοθέατα και η γλυκιά φιλοξενία που προσφέρουν απλόχερα οι κάτοικοί της, είναι μερικοί από τους σίγουρους λόγους που καθιστούν την Ελλάδα έναν επίγειο παράδεισο τόσο για τους κατοίκους της όσο και τους ξένους που βρίσκονται υπό την αύρα της. 

Πολλοί είναι και οι αστέρες του Hollywood, μεταξύ των οποίων η Julia Roberts και ο Tom Hanks, ισχυροί επιχειρηματίες, αλλά και γνωστοί πολιτικοί, που μετά από την επίσκεψή τους στα ελληνικά νησιά δήλωσαν ερωτευμένοι με την απαράμιλλη γοητεία τους και αποφάσισαν να αγοράσουν κατοικίες που θα αποτελούσαν το ησυχαστήριό τους για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ρίξτε μια ματιά στις περιουσίες που βρίσκονται υπό την κατοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων του διεθνούς τοπίου, μάθετε το background story τους & εκπλαγείτε από την πολυτέλεια που αποπνέουν!

Julia Roberts, Πάτμος

shutterstock-419741827.jpg

Τα τελευταία χρόνια η Julia Roberts, η “Pretty Woman” όπως τη χαρακτηρίζουν συχνά, έχει αποκτήσει το προσωπικό της ησυχαστήριο στην Πάτμο. Λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουν αποτυπωθεί στον Τύπο, η φυσική ομορφιά και η ηρεμία του νησιού της Αποκάλυψης αποτέλεσαν τα εναύσματα, ώστε η χολιγουντιανή ηθοποιός να αγοράσει ένα διώροφο σπίτι που της στοίχισε 900.000 ευρώ. Η εξοχική πετρόκτιστη κατοικία της super star είναι 200 τ.μ. που αντικρίζει από τη μία πλευρά τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και από την άλλη την απέραντη θάλασσα. Στο εσωτερικό της, οι εντυπωσιακοί χώροι κόβουν την ανάσα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι εξοπλισμένη με τρία μεγάλα υπνοδωμάτια, ένα τεράστιο living room, δύο πολυτελή μπάνια και τζάκι.

Rowan Atkinson, Άνδρος

6-9NT7t.jpg

Δηλώνοντας και αυτός απόλυτα γοητευμένος από τις ομορφιές της Ελλάδας, ο Rowan Atkinson, που είναι γνωστός σε όλους ως Mr Bean, επέλεξε τη χώρα μας για να βρει το καταφύγιό του. Έπειτα από πολλές επισκέψεις του στην Άνδρο και γενικότερα σε ολόκληρο το Αιγαίο και την Κρήτη, πήρε την απόφαση να επενδύσει σε ένα ακίνητο για να περνάει ξέγνοιαστα τις καλοκαιρινές του διακοπές. Η παρουσία του εκεί είναι διακριτική και αποφεύγει όσο περισσότερο μπορεί τις κοσμικότητες, τη στιγμή που οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για έναν άκρως ευγενικό άνθρωπο που δεν προκαλεί ούτε στο ελάχιστο.

Tom Hanks & Rita Wilson, Αντίπαρος

1-HUJPp.jpg

Ο Tom Hanks δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ στο παρελθόν δήλωσε πως νιώθει «110% Έλληνας». Ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός ήταν από τους πρώτους που αγόρασαν ακίνητο στην Ελλάδα, επιλέγοντας ένα υπερπολυτελές σπίτι σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων στην Αντίπαρο. Εκείνος και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Rita Wilson, κάθε καλοκαίρι βρίσκονται στο κυκλαδίτικο νησί και γεμίζουν τις μπαταρίες τους στην εντυπωσιακή εξοχική κατοικία των 450 τ.μ. που διαθέτουν. Ο επίγειος παράδεισός τους στεγάζεται ανάμεσα στα Γλυφά και τη Χώρα και όσοι τον έχουν δει από κοντά, μιλούν για ένα «κόσμημα» που κινείται σε island γραμμές και αντικρίζει σε μια εκπληκτική θέα. Μερικές από τις πλουσιοπάροχες ανέσεις του είναι η μεγάλη πισίνα, οι τέσσερις super άνετες κρεβατοκάμαρες, η ιδιωτική παραλία -όπου συχνά βρίσκονται σκάφη διάσημων οι οποίοι βρίσκονται υπό τη φιλοξενία του ζευγαριού- κι ένας ξενώνας για τους VΙP guests. Ουσιαστικά, ο ξενώνας αυτός αποτελεί ένα ανεξάρτητο σπίτι μέσα στο ίδιο οικόπεδο.

titlo.jpg

Εκτός από το παραπάνω, ο Tom και η Anna επένδυσαν και στο νησί της Αποκάλυψης, στην Πάτμο. Το σπίτι που αγόρασαν εκεί, βρίσκεται κοντά στη Σκάλα και σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για ένα υπερυψωμένο οικόπεδο με κτίσμα τριών επιπέδων: στο πρώτο επίπεδο είναι το υπόγειο και στο δεύτερο το ισόγειο, όπου υπάρχουν καθιστικό, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα κι ένα άνετο μπάνιο, ενώ στο τρίτο επίπεδο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια κι ένα WC. Ένα από τα ωραιότερα σημεία του σπιτιού είναι η μεγάλων διαστάσεων βεράντα που έχει επιβλητική θέα στη θάλασσα.

Jean Paul Gaultier, Αθήνα

jean-paul-gaultier.jpg

Πριν από οχτώ χρόνια, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και στα πρώτα στάδια αυτής, ο κορυφαίος fashion designer Jean Paul Gaultier θέλησε να αγοράσει ένα ακίνητο στην πρωτεύουσα της χώρας μας. Δίνοντας 350.000 ευρώ πήρε στην κατοχή μια luxurious κατοικία που στεγάζεται σε ένα πολυώροφο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Βορέου, κοντά στον σταθμό του μετρό Μοναστηράκι. Πρόκειται για μεζονέτα 6ου και 7ου ορόφου συνολικής επιφάνειας άνω των 90 τ.μ., που διαθέτει μεγάλη βεράντα με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, γεγονός που ενισχύει τη λατρεία του για τον ελληνικό πολιτισμό. Μιλώντας στο παρελθόν σε γνωστό περιοδικό, ο ίδιος δήλωσε γεμάτος ενθουσιασμό: «Η Ελλάδα είναι για εμένα το δεύτερό μου σπίτι και θα εκφράζω την αγάπη μου προς αυτήν και τους ανθρώπους της με όποιον τρόπο μπορώ».

Sean Connery, Πόρτο Χέλι

11-38Dtv.jpg

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός, παραγωγός και βραβευμένος με Όσκαρ, Sean Connery είναι ο ιδιοκτήτης μιας πολυτελούς κατοικίας στην «Ελληνική Ριβιέρα», στο Πόρτο Χέλι. Όντας φίλος της ιστορίας, της τέχνης και της λογοτεχνίας, διακατέχεται από άριστες γνώσεις που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά της χώρας μας, κάνοντάς τον να έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα νησιά της για διακοπές. Μάλιστα, το 2004 είχε απαγγείλει στίχους από την «Ιθάκη» του Καβάφη «ντυμένους» από τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και δήλωσε έπειτα για το συγκεκριμένο έργο: «Είναι μια υπέροχη ιστορία, από τις ωραιότερες που έχω συναντήσει και κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχω διαβάσει». 

1-roY0U.jpg

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Connery συντροφιά με τη γυναίκα του Micheline Roquebrun, επισκέφθηκε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από το οποίο έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις, συνέχισαν οι δυο τους με διακοπές στην Ελλάδα και με αφορμή αυτό τους το ταξίδι λίγο καιρό μετά αγόρασαν μια βίλα στο Πόρτο Χέλι. Το ονειρικό αυτό σπίτι βρίσκεται στην ίδια ακριβή γειτονιά που έχει το ακίνητό του ο διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πρίγκιπας Willem-Alexander και στεγάζεται σε έκταση 27 στρεμμάτων που ξεκινάει από μια βουνοπλαγιά και καταλήγει μπροστά στην ακτή, διαθέτει γήπεδο τένις, ιδιωτική εκκλησία, pool places και beach house.

Bruce Willis, Κέρκυρα

2-zjzy5.jpg

Μαγεμένος από την ομορφιά της «Κόμισσας του Ιονίου» -όπως χαρακτηρίζεται η Κέρκυρα-, ο Bruce Willis είναι ένας ακόμα star του Hollywood που επένδυσε στη χώρα μας. Ο ηθοποιός με τις τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, λέγεται ότι το 2013 αγόρασε μια πολυτελέστατη έπαυλη στην περιοχή Κάβος της Κέρκυρας, από την οποία δεν υπάρχει καλοκαίρι που να λείπει, απολαμβάνοντας μία προς μία τις ανέσεις που την αποτελούν και την πετρόκτιστη αισθητική της.

willis-kerkira.jpg

Ντόπιοι κι επισκέπτες έχουν αποκαλύψει γεμάτοι χαρά και περηφάνια πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δει τον αγαπημένο ηθοποιό να κάνει ποδήλατο με τα παιδιά του στα καλντερίμια του νησιού.

Silvio Berlusconi, Σύμη

silvio.jpg

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και κροίσος των media, Silvio Berlusconi, αγόρασε το 2008 στη Σύμη το σπίτι που τον γοήτευσε με την πρώτη ματιά. Κάθε φορά που του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις παίρνει τη θαλαμηγό του και σαλπάρει με προορισμό το «διαμάντι» του Αιγαίου. Η θερινή εξοχική του κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Εμπορειός ή Νημποριός, με θέα το απέραντο γαλάζιο και είναι τοποθετημένη μέσα στη θάλασσα, διαθέτοντας τη δική της προβλήτα. Το σίγουρο πάντως είναι πως δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο, καθώς τόσο η αρχιτεκτονική του όσο και το σημείο όπου βρίσκεται κεντρίζουν το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών.

Yanni, Καλαμάτα

yanni.jpg

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιάννης Χρυσομάλλης (κατά κόσμον Yanni), έχοντας παγκόσμια φήμη ζει μόνιμα στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, έχει συγκεντρώσει 37 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους οι πωλήσεις των οποίων έχουν αγγίξει τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Παρά τη διεθνή του καριέρα, που σημειώνει αμέτρητες επιτυχίες πάνω στη μουσική βιομηχανία, δεν ξεχνά ούτε στιγμή τις ρίζες του και την οικογένειά του στην Ελλάδα. Με την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάζεται, επισκέπτεται την Καλαμάτα από την οποία κατάγεται και περνάει ξέγνοιαστα τα καλοκαίρια του με φίλους και συγγενείς στο πατρικό του σπίτι, όπου βρίσκεται στην περιοχή Ακρογιάλι.

Emir Kusturica, Σίφνος

1-HItYS.jpg

Ο Emir Kusturica διατηρεί ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα από τον «Καιρό των Τσιγγάνων» και τη μεγάλη απήχηση που είχε στη χώρα μας αυτή του η ταινία. Πιστός φίλος του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, λάτρης των ελληνικών νησιών και της Αθήνας, ο Kusturica εκτός από το να σκηνοθετεί ενίοτε είναι και ηθοποιός. Γοητευμένος από τη Σίφνο, απέκτησε την επιθυμία να κάνει δικό του ένα σπίτι στο συγκεκριμένο νησί -το νησί των εφοπλιστών όπως είναι γνωστό-, κάτι που τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει. Κάποτε σε συνέντευξή του είχε αποκαλύψει για τον ελληνικό τόπο που ερωτεύτηκε: «Η Σίφνος για εμένα δεν είναι απλώς τόπος διακοπών. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω επ’ αόριστον σε αυτό το νησί».

Dmitry Rybolovlev, Σκορπιός

1-DwtZy.jpg

Από τον Απρίλιο του 2013, O Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Rybolovlev είναι ο νέος ιδιοκτήτης του θρυλικού Σκορπιού του Αριστοτέλη Ωνάση. O αείμνηστος Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε το νησάκι το 1962 και σε αυτό παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι, έξι χρόνια αργότερα. Ο νέος του ιδιοκτήτης είναι ένας ζάμπλουτος επιχειρηματίας, που έχει τη βιομηχανία λιπασμάτων Uralkali και την ποδοσφαιρική ομάδα του Μονακό, ενώ υποστηρίζεται πως έδωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια στην Αθηνά Ωνάση προκειμένου να αποκτήσει τον εν λόγω τόπο.

3-fYYHc.jpg

Ένα μικρό νησί γεμάτο ιστορία και τοποθετημένο μέσα στο γαλάζιο του Ιονίου, αποτελεί το καταφύγιο ολόκληρης της οικογένειας του Dmitry, ο οποίος έχει καταφύγει αρκετές φορές ανά τα χρόνια σε επενδύσεις, έτσι ώστε ο επίγειος παράδεισος του Αριστοτέλη Ωνάση να θυμηθεί ξανά τις ένδοξες στιγμές που έζησε στο παρελθόν.

Johnny Depp, Στρογγυλή

johny-depp.jpg

Άλλη μία κορυφαία διασημότητα που δεν έχει επενδύσει σε κάποια κατοικία αλλά σε ένα ολόκληρο νησί! O Johnny Depp το 2015 πλήρωσε 4.200.000 ευρώ για να κάνει δική του τη Στρογγυλή, μια νησίδα έκτασης 0,20 χιλιομέτρων που μέχρι σήμερα είναι ακατοίκητη. Η αγορά έγινε μέσω της εταιρίας Proto Organization Ltd, η οποία είναι υπεύθυνη και για άλλες αγοραπωλησίες διάσημων, όπως αυτή του ζεύγους Jolie-Pitt, κατόχων μιας νησίδας που βρίσκεται επίσης στο Ιόνιο Πέλαγος.