fbpixel

Search icon
Search
Φουτουρισμός: Υιοθετήστε την τάση στο εσωτερικό του σπιτιού σας
INTERIORS

Φουτουρισμός: Υιοθετήστε την τάση στο εσωτερικό του σπιτιού σας

Το μέλλον του interior design σας περιμένει να το ανακαλύψετε


Το σπίτι σας πρέπει να αποτελεί το πιο ξεχωριστό σημείο της ζωής σας, μέσα στο οποίο θα αισθάνεστε σιγουριά, ασφάλεια, ξεκούραση, αλλά και ζωντάνια. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείτε το μέλλον του εσωτερικού σχεδιασμού στην κατοικία σας, από το να επιλέξετε ανάμεσα από μια σειρά φουτουριστικών στοιχείων για να το «ντύσετε».

Ακολουθήστε μια κοινή πορεία, όσον αφορά την αρχιτεκτονική του και το συνδυασμό χρωμάτων. Το συνολικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όχι μόνο με ένα ή δύο φωτεινά εφέ ή στοιχεία, αλλά όταν αποτελεί πια ένα συμπαγές σύνολο, με ανταλλάξιμα εξαρτήματα. Για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση του διαμερίσματος σας πραγματικά, μόλις αποφασίσατε να εισάγετε το φουτουριστικό στιλ, εφαρμόστε το παντού.

Τα φουτουριστικά μοτίβα μπορεί να γίνουν «ιδιότροπα» και αν προσπαθήσετε να τα συνδυάσετε με κλασικά στοιχεία, το σύνολο σίγουρα θα αποτύχει. Ωστόσο, ο μινιμαλισμός, καθώς και η μοντέρνα και high tech φιλοσοφία, μπορεί να αναμιχθεί με επιτυχία σε μια πιο out-of-the-box προσέγγιση.

Ανακαλύψτε πως μπορείτε να υιοθετήσετε την τάση στα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού σας.

Living Room

futuristic-home-design.jpg

Δεν είναι μυστικό ότι το φουτουριστικό στιλ χρειάζεται ευρύ χώρο και μια ιδιαίτερη κλίμακα, για να είναι πετυχημένο. Πραγματοποιείται άρτια με τη χρήση σύγχρονων υλικών, όπως γυαλί, πλαστικό και χάλυβα. Ωστόσο, αυτά δεν αποτελούν τα μόνα συστατικά ενός άψογου εσωτερικού. Συχνά, θα πρέπει να συνοδεύονται από σύνθετο φωτισμό, ο οποίος δίνει έμφαση στις βελτιωμένες μορφές των μοντέρνων επίπλων. Το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται, όταν οι τολμηρές σχεδιαστικές λύσεις αλληλεπιδρούν κατάλληλα, με τη συνολική μινιμαλιστική ατμόσφαιρα, που προσφέρεται στον χώρο.

Ιδιαίτερα μεγάλα εσωτερικά και ανοιχτές διαρρυθμίσεις διαμερισμάτων και σπιτιών μπορούν να μετατραπούν σε ένα ενιαίο θεματικό χώρο, με μεγάλες επιφάνειες επίπλων ή διακοσμητικών στοιχείων, όπως τζάκι, ενυδρείο, ράφια, απελευθερώνοντας το μάτι σε διάφορα επιβλητικά στοιχεία του συνολικού interior design. Παράλληλα, μπορεί να δημιουργηθεί μια ειδική «ζώνη», που θα εξυπηρετεί την ξεκούρασή σας και θα απομονώνεται από το υπόλοιπο σαλόνι. Υιοθετήστε την επιλογή που σας ταιριάζει, αλλά χρησιμοποιήστε τον χώρο ορθολογικά. Μπορείτε να διαθέσετε κάποιο σημείο του εσωτερικού σας για τις οικογενειακές ασχολίες σας, άλλο για την ξεκούραση σας και τέλος, να κρατήσετε κάποιο κομμάτι για την τραπεζαρία. Δεν πρόκειται για επανάσταση, αλλά για μια εξαιρετικά αποτελεσματική προσέγγιση.

Bedroom

futuristic-home-design-8Escj.jpg

Συχνά, το υπνοδωμάτιο μας αποτελεί έναν αποκλειστικά ιδιωτικό χώρο, που αντικατοπτρίζει το πνεύμα μας, ενώ σπάνια υφίσταται τέτοιους τολμηρούς μετασχηματισμούς, όπως την εισαγωγή διαφόρων φουτουριστικών στοιχείων. Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να δράσετε καινοτόμα και επιθυμείτε να κοιτάξετε στο μέλλον της διακόσμησης, προσπαθώντας να διακρίνετε τις τάσεις του αύριο, τότε αυτό το στιλ προορίζεται για σας.

Επιλέξτε τη χρήση γυψοσανίδας, επιβάλλοντας της έναν διακριτικό κρυφό φωτισμό και τοποθετήστε την τηλεόραση σας ψηλά, δημιουργώντας το εφέ πως αιωρείται ουσιαστικά στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Το λευκό χρώμα θα σας σαγηνεύσει, αφού θα σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεται σε κάποιο μεταμοντέρνο, high tech διαστημόπλοιο. Η χρήση των καθρεπτών και του γυαλιού επιβάλλεται, ενώ μια αναπαυτική πολυθρόνα με κομψές λεπτομέρειες και μινιμαλιστικά στοιχεία συμπληρώνει το σύνολο.

Kitchen

futuristic-home-design-tuLPX.jpg

Μια φουτουριστική κουζίνα, κατά κανόνα, είναι μέρος ενός κοινού χώρου, που δημιουργεί μια ανοικτή ατμόσφαιρα, όσον αφορά τη σχεδίαση. Τα στοιχεία που θα την αναγάγουν είναι πλέον γνωστά. Ο συνδυασμός των συσκευών υψηλής τεχνολογίας και των ασυνήθιστων επίπλων -ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες του χώρου- είναι ο πιο αναγνωρισμένος τρόπος απόδοσης του συγκεκριμένου στιλ. Φροντίστε να κρύψετε έξυπνα όλον τον εξοπλισμό και τις συσκευές σας, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα ράφια και ντουλάπια, που θα αποτελέσουν απαραίτητο μέρος της συνολικής σχεδιαστικής προσέγγισης. Η ανάγκη να βλέπετε τα σκεύη σας θα δημιουργείται αποκλειστικά τη στιγμή, που θα θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε. Μάλιστα, η έλλειψη διακοσμητικών εξαρτημάτων θα προσδώσει την κατάλληλη δόση μινιμαλισμού που χρειάζεται. Αποφύγετε τα περιττά είδη, τα οποία απλά "φορτώνουν" τον χώρο σας. Καθαρίστε το περιβάλλον που σας περικλείει και επιλέξτε το καθαρό, λευκό χρώμα, καθώς θα φαίνεται κομψό και συνάμα τολμηρό.

Παράλληλα, η προσθήκη των μαύρων αξεσουάρ στον χώρο, θα δώσει την κατάλληλη αντίθεση και βάθος στην κουζίνα σας, η οποία θα ξεχωρίσει για τον μοντέρνο σχεδιασμό και τα edgy έπιπλα που θα την συνοδεύουν. Κινηθείτε στις ίδιες απλοϊκές αρχιτεκτονικές δημιουργίες σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του φούρνου, ακόμα και του απορροφητήρα σας. Το ασημί χρώμα προσθέτει μια σύγχρονη άποψη, ενώ τα μοτίβα που ξεπερνούν τις κλασικές εικόνες θα ικανοποιήσουν πλήρως τις προσδοκίες σας.  

Bathroom

futuristic-home-design-WEBCU.jpg

Η ίδια προσέγγιση ισχύει και για το μπάνιο. Μάλιστα εδώ, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία, για να «οργιάσει» η φαντασία σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από βρύσες ασυνήθιστης μορφής, μοναδικούς νεροχύτες, μοντέρνες γραμμές που θα διακρίνουν την μπανιέρα, αλλά και μοναδικό μινιμαλιστικό σχεδιασμό για το shower cabin σας. Επιλέξτε μπανιέρες του μέλλοντος, οι οποίες διακρίνονται από μια κυκλική αρχιτεκτονική προσέγγιση. Σε αντίθεση με τις περισσότερες, οι οποίες αποτελούνται από επίπεδο πυθμένα και απότομες πλάτες, η συνεχής καμπύλη στην επιφάνεια προσφέρει ένα πρωτοφανές επίπεδο άνεσης, που θα σας κάνει να αισθάνεστε πραγματική χαλάρωση μέσα σε αυτή. 

Όσον αφορά, τον υπόλοιπο σχεδιασμό, η επιλογή των μεγάλων γκρι επιφανειών θα σας χαρίσει την φουτουριστική πολυτέλεια που χρειάζεστε, ενώ οι μικρές λεπτομέρειες μαύρου χρώματος θα ταιριάξουν απόλυτα στον χώρο. Οι πλατιές τζαμαρίες και ο κρυφός φωτισμός θα σας προσφέρουν το αποτέλεσμα ξεκούρασης που επιθυμείτε. Μην παραλείψετε την προσαρμογή ενός ογκώδη καθρέπτη με λεία επιφάνεια και κυκλικές άκρες, που θα παίξει φοβερά χρηστικό, αλλά και διακοσμητικό ρόλο.