fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε ένα farmhouse στα Κύθηρα που θα σας μαγέψει με την εξεζητημένη αρχιτεκτονική του
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε ένα farmhouse στα Κύθηρα που θα σας μαγέψει με την εξεζητημένη αρχιτεκτονική του

Υπό τον σχεδιασμό του design studio R.C.TECH


H παλαιά οικία Αρώνη στα Αρωνιάδικα των Κυθήρων αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός παλιού κτιρίου και όλα αυτά εξαιτίας της μορφολογίας του, καθώς βρίσκεται στην εξωτερική περίμετρο ενός μεσαιωνικού οικισμού. Η μονολιθική διώροφη δομή του με τα μικρά ανοίγματα και το χαρακτηριστικό στήριγμα, του δίνει μια σχεδόν ανθρωπομορφική εμφάνιση. Για τον τωρινό ιδιοκτήτη -που είναι άμεσος απόγονος των αρχικών ιδιοκτητών -το οίκημα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή δομή. Είναι ένα σημείο αναφοράς και ένας τόπος αναμνήσεων!

1-gjebs.jpg

Ο σχεδιασμός του ξεκίνησε με μια εξονυχιστική χαρτογράφηση του κτιρίου, αλλά και των μορφολογικών στοιχείων που το κάνουν μοναδικό. Η αρχιτεκτονική προσέγγιση σεβάστηκε το ευαίσθητο περιβάλλον του οικισμού, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ενσωμάτωση σύγχρονων στοιχείων. Με μινιμαλιστική διάθεση και τη χρήση ουδέτερων αποχρώσεων, η συνολική ατμόσφαιρα που αποπνέει η κατοικία συνδυάζει τη σύγχρονη διακόσμηση με το κομψό design στις λεπτομέρειες.

Στο ισόγειο, όλοι οι θολωτοί χώροι διατηρούν την ακεραιότητά τους και τώρα στεγάζουν το υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι, την κουζίνα, καθώς και το μπάνιο. Ο ημιυπαίθριος χώρος που φιλοξενούσε τον φούρνο με ξυλόσομπα, είναι τώρα κλειστός και χρησιμεύει ως κουζίνα και τραπεζαρία στο ισόγειο. Μικρά ανοίγματα διαφαίνονται στον εσωτερικό πέτρινο διαμήκη τοίχο του καθιστικού, τα οποία κατευθύνουν υπέροχα το φυσικό φως στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Οι πέτρινοι τοίχοι της κατοικίας έχουν καλυφθεί ως το ύψος των θολωτών οροφών και η τοιχοποιία ήταν αιχμηρή με ένα ανοιχτόχρωμο ρευστοκονίαμα.

2-HdwN7.jpg

Στον πρώτο όροφο, στη θέση των μικρών διαδοχικών δωματίων, εισήχθη μια ενιαία διαρρύθμιση με την εισαγωγή μιας ξύλινης στέγης. Οι χώροι της κουζίνας και του μπάνιου βρίσκονται κάτω από την εσωτερική σοφίτα και έγιναν προσβάσιμες με συρόμενη σκάλα. Το υπνοδωμάτιο είναι απομονωμένο πίσω από ένα μπλε ξύλινο χώρισμα, προσφέροντας απομόνωση, ηρεμία και ασφάλεια. Η αυθεντική εξωτερική πλακόστρωτη ράμπα συνδέει το πάτωμα απευθείας με τον οικισμό και το ισόγειο, ενώ μια εξωτερική μεταλλική σκάλα ενώνει τον επάνω όροφο με τον κήπο.

6-Rg829.jpg

Το λευκό χρώμα και οι πέτρινη υφή κυριαρχούν στο εσωτερικό, κάνοντάς το να θυμίζει πρότυπο εξοχικής κατοικίας σε νησί. Η διακόσμηση που το χαρακτηρίζει είναι μινιμαλιστική και καταφέρνει να εναρμονίζεται ιδανικά με το εξωτερικό περιβάλλον της περιοχής. Συνολικά, το ονειρεμένο farmhouse διακρίνεται από μια ξεχωριστή όψη, παραμένει πιστό στην παράδοση, ενώ καταφέρνει να προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη με το μοντέρνο σχεδιασμό του. Η αναβάθμιση των χώρων του, το κατέστησαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό πιο λειτουργικό και πλέον καταφέρνει να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες της εντυπωσιακής κατοικίας! 

Credits

Aρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη: R.C.TECH

Φωτογραφία: ©Athina Souli

Πηγή: The Greek Foundation