fbpixel

Search icon
Search
Brighten up: 7+1 τρόποι για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους του σπιτιού σας
INTERIORS

Brighten up: 7+1 τρόποι για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους του σπιτιού σας

Κάντε τώρα τα δωμάτιά σας πιο φωτεινά


Το φως αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη διάθεσή μας. Έτσι καθίσταται απαραίτητο και για τους χώρους τους σπιτιού καθώς με τη βοήθειά του μπορεί να δημιουργηθεί ένα χαρούμενο και αρμονικό περιβάλλον, το οποίο μας ηρεμεί, μας γεμίζει ενέργεια και φτιάχνει το mood μας. Τι γίνεται όμως όταν ένα δωμάτιο δεν έχει αρκετό φυσικό φως και είναι σκοτεινό; Παρακάτω θα βρείτε μερικές εύκολες συμβουλές για να κάνετε κάθε χώρο σας να μοιάζει πιο ευήλιος. 

Επιλέξτε φωτεινές αποχρώσεις για τους τοίχους

4-3eiaZ.jpg

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που προσδίδουν φωτεινότητα σε έναν χώρο είναι το χρώμα των τοίχων. Οι παστέλ αποχρώσεις είναι μία πολύ καλή επιλογή που μπορεί να δώσει ένταση στο δωμάτιο. Αν θέλετε να πετύχετε ένα πιο bright αποτέλεσμα, επιλέξτε safe τόνους, όπως το λευκό και ανοιχτές αποχρώσεις του μπεζ. Επίσης, προτιμήστε το άσπρο για την οροφή του δωματίου σας, καθώς προσδίδει μία αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου και παράλληλα φωτίζει όλο το μέρος.

    Ανανεώστε τα παράθυρα

    5-82hc1.jpg

    Το φυσικό φως είναι η σημαντικότερη πηγή ώστε να πετύχετε ένα φωτεινό αποτέλεσμα στον χώρο σας. Ακόμα κι αν αυτό είναι λιγοστό, βεβαιωθείτε ότι το εκμεταλλεύεστε στο έπακρο. Επιλέξτε κουρτίνες ημιδιαφανείς ή διαφανείς σε παλ αποχρώσεις που να επιτρέπουν ανεμπόδιστα τη διάχυση του φωτός στο δωμάτιο. Ακόμα κι αν προτιμήσετε κουρτίνες πλήρους συσκότισης, σε αυτήν την περίπτωση, το λευκό χρώμα αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

      Χρησιμοποιήστε καθρέφτες

      5-tsM9N.jpg

      Ένα τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η χρήση καθρεφτών. Πέρα από το ότι αποτελούν ένα απαραίτητο και όμορφο διακοσμητικό χώρου, συγχρόνως δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου και φωτεινότερου χώρου. Τοποθετήστε τους καθρέφτες σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να αντανακλούν το φως σε όλο το δωμάτιο.

        Πείτε «ναι» στα φυτά εσωτερικού χώρου

        6-1YXzw.jpg

        Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο. Το έντονο πράσινό τους χρώμα χαρίζει μία αίσθηση ζωντάνιας και φωτεινότητας όπου κι αν τοποθετηθούν σε ένα σπίτι. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία εντυπωσιακών φυτών εσωτερικού χώρου, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς τη συντήρησή τους, και με μικρή ανάγκη σε φυσικό φως. Μερικά από αυτά είναι η δράκαινα, η σανσιβέρια και το σπαθίφυλλο.

          Δημιουργήστε μία minimal διακόσμηση

          2-PgtBZ.jpg

          Keep it simple. Η διακόσμηση είναι καθοριστική για την αίσθηση που εκπέμπει ο χώρος σας. Είναι ο τρόπος να δώσετε στο δωμάτιό σας το προσωπικό σας στιλ, ενώ με μερικά τρικς μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση περισσότερου φωτός. Αποφύγετε πολλά και μεγάλα διακοσμητικά καθώς και τα σκούρα χρώματα. Η απλότητα είναι το κλειδί. Προτιμήστε ουδέτερες αποχρώσεις και κλασικά στοιχεία, όπως το γυαλί, η πορσελάνη και το μάρμαρο.

            Διαλέξτε ανοιχτόχρωμα έπιπλα

            3-KRNzm.jpg

            Τα έπιπλα είναι τα στοιχεία που καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο ενός δωματίου. Και σε αυτήν την περίπτωση το χρώμα τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι πολύ μεγάλες σκούρες επιφάνειες θα δώσουν την αίσθηση ενός μικρότερου και σκοτεινού μέρους, πράγμα που θέλετε να αποφύγετε. Καθώς πρόκειται για μεγάλες επιφάνειες, διαλέξτε έπιπλα σε ανοιχτόχρωμους και φωτεινούς τόνους, ενώ το διαχρονικό λευκό είναι άλλη μια ιδανική πρόταση. Μπορείτε ακόμα, να επιλέξετε διάφανα έπιπλα από πλέξιγκλας, όπως για παράδειγμα ένα γυάλινο τραπέζι ή πολυθρόνα που επιτρέπουν στο φως να τα διαπερνάει και να διαχέεται στον χώρο απλόχερα.

              Βάλτε χρυσές ή ασημί πινελιές

              1-8tK73.jpg

              Το χρυσό και το ασημί είναι δύο διαχρονικές επιλογές για τη διακόσμηση του χώρου σας. Δίνουν αίσθηση πολυτέλειας, λάμψη και φωτεινότητα. Διαλέξτε το καταλληλότερο για το δωμάτιό σας και προσπαθήστε να μην υπερβάλετε, ενώ κάλλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις επιλογές σε μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες.

                Στραφείτε προς τις εναλλακτικές πηγές φωτός

                fwta.jpg

                Ένας ακόμα τρόπος να κάνετε πιο φωτεινό το δωμάτιό σας είναι τα διάφορα είδη φωτισμού. Μπορείτε να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές και να χρησιμοποιήσετε ταινίες led, φωτιστικά σποτ και κρυφό φωτισμό. Με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις μπορείτε να τονώσετε και να δώσετε έμφαση σε συγκεκριμένα και πιο σκοτεινά σημεία στον χώρο σας.

                  Επιλέξτε τα tips & τα tricks που σας ταιριάζουν και μπορείτε να εφαρμόσετε στον χώρο σας, ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!