fbpixel

Search icon
Search
Το Sarah's House είναι ένα αρμονικό μείγμα αρχιτεκτονικής και φύσης στην Κέρκυρα
INTERIORS

Το Sarah's House είναι ένα αρμονικό μείγμα αρχιτεκτονικής και φύσης στην Κέρκυρα

Με την υπογραφή των The Manser Practice Architects + Designers


Φωλιασμένο 300 περίπου μέτρα πάνω από τη βόρεια ακτή της Κέρκυρας, το Sarah's House συνυπάρχει με ιδανικό τρόπο μαζί με έναν υπάρχοντα ελαιώνα. Αυτό το σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων ενσωματώνει έναν αρμονικό συνδυασμό φύσης και αρχιτεκτονικής.

Ο σχεδιασμός της κατοικίας εκμεταλλεύεται με έξυπνο τρόπο την πλαγιά του λόφου. Οι επενδύσεις του κτίσματος εξωτερικά έγιναν με ξύλο ελιάς και πέτρα από το νησί, που εξορύσσεται σε τοπικό επίπεδο, αντανακλώντας με αυτόν τον τρόπο υπέροχα το φυσικό περιβάλλον. 

manser-practice-private-house-corfu-greece-huftoncrow-033-e1703090065253-1600x1600-lr3xu.jpg


Eπιπλέον, η διάταξη μεγιστοποιεί και αναδεικνύει το μέγιστο την εκπληκτική τοποθεσία. Όλοι οι χώροι έχουν νότιο προσανατολισμό, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αλβανία. Ακόμα, κάθε δωμάτιο εκτείνεται σε σκιερές βεράντες, ενισχύοντας έτσι τη σύνδεση των ενοίκων με τη φύση.

Σχεδιασμός φιλικός προς το περιβάλλον για άνετη διαβίωση

Η πρόκληση της διατήρησης ενός δροσερού εσωτερικού σε θερμοκρασίες που συχνά ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου οδήγησε σε καινοτόμες λύσεις. Αντί για κλιματισμό, το σπίτι χρησιμοποιεί χοντρούς πέτρινους τοίχους και δάπεδα από γυαλισμένο σκυρόδεμα. Μια πράσινη στέγη εκτείνεται πάνω από τη δομή, ελαχιστοποιώντας το κέρδος ηλιακής θερμότητας. Αυτός ο σχεδιασμός διατηρεί το σπίτι φυσικά πιο δροσερό.

05b3c4f9-4018-4e3e-abfc-49171b8e0f12-yTEmC.jpg


Aξιοσημείωτο είναι ότι η οροφή χρησιμεύει και ως συλλέκτης όμβριων υδάτων. Διοχετεύει νερό σε μια δεξαμενή 80 τόνων (περίπου 72.574 λίτρα), καλύπτοντας τις περισσότερες από τις ανάγκες του σπιτιού σε νερό.

Βιώσιμη ενέργεια και αυτάρκεια 

Η κατασκευή σε απομακρυσμένη τοποθεσία απαιτούσε μια αυτάρκη ενεργειακή προσέγγιση. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και τα φωτοβολταϊκά πάνελ παρέχουν περίπου το 90% της ενέργειας. Οι αντλίες θερμότητας με πηγή αέρα το συμπληρώνουν. Ένας μεγάλος λαχανόκηπος καλύπτει όλες τις ανάγκες σε προϊόντα του σπιτιού. Επιπλέον, το κλάδεμα από τις ελιές τροφοδοτεί το ανοιχτό τζάκι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η επιτόπια αντίστροφη όσμωση εξασφαλίζει πόσιμο νερό βρύσης, μειώνοντας σημαντικά τη χρήση πλαστικών φιαλών. Συνολικά, το Sarah's House αποτελεί απόδειξη της βιώσιμης ζωής με χαμηλή συντήρηση. Αξιοποιεί τη θέση και τη θέα του για να δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον όλο το χρόνο. Στο έργο συνεργάστηκαν η Manser Practice και ο ντόπιος αρχιτέκτονας Νίκος Ρήγας.

7-sarahs-house-the-manser-practice-jNqrQ.jpeg


Bonus, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον μοντέρνο τρόπο με τον οποίο είναι διακοσμημένη κάθε γωνία της κατοικίας, απογειώνοντας τον μινιμαλισμό και την έννοια του slow living. Οι χρωματισμοί που έχουν επιλεχθεί από την αρχιτεκτονική ομάδα είναι ουδέτεροι και απόλυτα ταιριαστοί με το όλο vibe που εκπέμπει τόσο το ίδιο το σπίτι όσο και το location του. Τέλος, ορισμένα έργα τέχνης συμπληρώνουν εκπληκτικά το όλο σκηνικό, ενώ παράλληλα προσθέτουν το απαραίτητο touch of color σε πολλούς από τους χώρους.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Hufton+Crow, The Manser Practice Architects + Designers