fbpixel

Search icon
Search
Summer Abroad: Νέα ανοίγματα ξενοδοχείων στην Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι
ESCAPE

Summer Abroad: Νέα ανοίγματα ξενοδοχείων στην Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι

Αποδράστε σε καινούριους ξενοδοχειακούς προορισμούς που αξίζουν την προσοχή σας


Η περίοδος του καλοκαιριού είναι ιδανική για αξέχαστες αποδράσεις που αξίζει όσο ποτέ να συνοδεύονται από υπέροχες εμπειρίες διαμονής. Αυτό και ακόμα περισσότερα υπόσχονται να σας χαρίσουν τα να ξενοδοχεία, τα οποία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους κύκλους της Ευρώπης. Φέτος, οι επιλογές μας αυξάνονται, καθώς σπουδαίοι οίκοι αλλά και όμιλοι μπαίνουν στο ξενοδοχειακό παιχνίδι. Η συνέχεια δικιά τους...

Bulgari Hotel Roma - Ιταλία 

3-uupM5.jpg

Ο οίκος Bulgari έχει συγκεντρώσει διεθνείς οπαδούς στα θέρετρά του σε μέρη όπως το Τόκιο, το Ντουμπάι και το Παρίσι, αλλά το νέο του ξενοδοχείο-«κόσμημα» βρίσκεται στη Ρώμη, τη γενέτειρα του brand. Το μοναδικό ξενοδοχεία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μαυσωλείο του Αυγούστου και διαθέτει μουσειακά κομμάτια, όπως χειροποίητα ψηφιδωτά από το Friuli και λάμπες από φυσητό γυαλί από το Μουράνο, μαζί με σύγχρονες ανέσεις, όπως custom στρώματα, διαφορετικές ποικιλίες μαξιλαριών για να επιλέξετε και ένα μοντέρνο σύστημα φωτισμού που είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση. Ξεχωρίζει το Il Ristorante Niko Romito, το οποίο διευθύνεται από έναν σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin στην πατρίδα του, το Abruzzo. Υπάρχει επίσης ένα spa με μια εντυπωσιακή πισίνα σε στιλ ρωμαϊκού λουτρού με κολόνες και ένα όμορφο μπαρ-βεράντα με 4.500 φυτά με θέα την Αιώνια Πόλη.

Info: www.bulgarihotels.com

The Carlton Cannes, a Regent Hotel - Γαλλία 

3-pewgV.jpg

Η εξαετής αποκατάσταση του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους κλεισίματός του για δυόμισι χρόνια, είναι μια σοβαρή υπόθεση. Το εμβληματικό ξενοδοχείο Carlton, που μετονομάστηκε σε Regent Hotel, έχει τη γοητεία του παρελθόντος του πέρα από το εξέχον lobby με τις μαρμάρινες κολόνες και το υπέροχα ανακαινισμένο tea room. Η μεγάλη σε έκταση αυλή του κήπου και η infinuty pool (η οποία μεταμορφώνεται σε παγοδρόμιο το χειμώνα) είναι μόνο ένα μέρος της εξέλιξής του. Υπάρχει επίσης ένα υπέροχοLe C-Club Spa για εξατομικευμένα ολιστικά μασάζ και θεραπείες Dr. Barbara Sturm, καθώς και ένα πολυτελές γυμναστήριο με ένα ρινγκ πυγμαχίας όπου μπορείτε να ξεκινήσετε training με έναν personal coach. Στον επάνω όροφο, τα ανακαινισμένα δωμάτια με θέα στη θάλασσα έχουν μια λιτή, μινιμαλιστική beach αισθητική. Υπάρχουν επίσης signature σουίτες στον έβδομο όροφο και ένα τεράστιο ρετιρέ για λαμπερές γιορτές που διοργανώνουν οι κινηματογραφικοί μεγιστάνες. Με τη δύση του ήλιου, οι επισκέπτες παρασύρονται στο φιλόξενο Bar°58 για τα πιο αρωματικά cocktails (δοκιμάστε το old-fashioned με τεκίλα, αρωματισμένο με αγαύη και πικρή σοκολάτα) και στη συνέχεια συνεχίστε στο ολοκαίνουριο εστιατόριο Rüya για νόστιμα to share πιάτα ανατολίτικου στιλ.

Info: carltoncannes.com 

César Lanzarote - Ισπανία

2-9XHUK.jpg

Το να ονομάζεις ένα ξενοδοχείο με το όνομα του σημαντικότερου εκπροσώπου της τέχνης και του design του Lanzarote (κάνουμε λόγο για τον César Manrique) και στη συνέχεια να το χτίζεις στο πρώην σπίτι του πατέρα του, είναι μια τολμηρή κίνηση. Αλλά το τελευταίο resort του νεοσύστατου ομίλου Numa Signature είναι μια «απολογητική ερωτική επιστολή» προς το César Manrique, τον αρχιτέκτονα και ακτιβιστή που διεύθυνε καλλιτεχνικά το Lanzarote με το ιδιαίτερο στιλ του μοντερνισμού του. Θα βρείτε 20 δωμάτια μέσα σε ένα κτήμα με αμπελώνες, οργωμένους ελαιώνες, μπανανιές και φυτείες ανανά. Όλα τους έχουν θέα στον ωκεανό, στα ηφαίστεια ή και στα δύο, και τα περισσότερα διαθέτουν βεράντες και εσωτερικές αυλές γεμάτες φυτά. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Virginia Nieto αξιοποιεί το τοπίο για να υφάνει ένα φυσικό μωσαϊκό από πέτρα λάβας και ξύλινα τελειώματα με λευκή, καφέ και πράσινη παλέτα. Η πισίνα, που μοιάζει με λίμνη, περιβάλλεται από ξαπλώστρες που είναι τοποθετημένες σε ημικυκλικά πέτρινα διαχωριστικά, και αποτελούν ένα νεύμα στις κατασκευές που προστατεύουν τους αμπελώνες από τους ανέμους του Ατλαντικού. Οι επισκέπτες περιπλανώνται ανάμεσα σε αμπέλια που ήδη δίνουν κρασί - ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η παραγωγή ελαιολάδου που θα συνοδεύει τις σπεσιαλιτέ θαλασσινών του σεφ Zebenzui Ferrera, όπως το John Dory με καλαμάρι και κόκκινη σάλτσα mojo από τα Κανάρια. Στο νέο ξενοδοχείο η τέχνη και η φύση βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία: Ο Manrique θα το ενέκρινε σίγουρα!

Info: numasignature.com

Chelsea Townhouse - Μ. Βρετανία 

chelsea-garden-suite-ground-floor-rw27295-fl-web.jpg

Αν γνωρίζετε το Λονδίνο, γνωρίζετε επίσης πόσο πολύτιμοι είναι οι ιδιωτικοί κοινόχρηστοι κήποι του για τους κατοίκους που έχουν την τύχη να ζουν σε αυτούς. Οι κήποι Cadogan Place στην πλατεία Sloane Square, με τα ώριμα δέντρα και τα περιφραγμένα κιγκλιδώματα, είναι από τους πιο διάσημους - και το πρόσφατα εγκαινιασμένο Chelsea Townhouse δίνει στους επισκέπτες του πρόσβαση σε αυτό το σπάνιο τοπικό προνόμιο. Το ξενοδοχείο 36 δωματίων -το τρίτο ακίνητο στο Λονδίνο και το έκτο ξενοδοχείο της συλλογής Iconic Luxury Hotels- είναι χωροθετημένο σε τρία βικτοριανά σπίτια με κόκκινα τούβλα και περιλαμβάνει ευρύχωρες, ισόγειες σουίτες με μπαλκόνια που οδηγούν απευθείας στον κήπο. Η διακόσμηση εδώ κλίνει προς την vintage αισθητική, αλλά είναι ελαφριά και κομψή - σκεφτείτε floral prints, πλισέ αμπαζούρ, βελούδινα κεφαλάρια και βρετανικές πορσελάνες. Το κομψό 11 Cadogan Gardens -με ένα έξυπνο μικρό γυμναστήριο που είναι διαθέσιμο για τους επισκέπτες του Townhouse- βρίσκεται στη γωνία, όπως και η Pavilion Road, ένας πεζόδρομος με εστιατόρια, μπαρ και design shops. Λίγο πιο έξω, στο Chelsea και το Kensington, οι ευκαιρίες για μια υπέροχη βραδινή έξοδο είναι άφθονες, αλλά καθώς επιστρέφετε σε αυτό το άνετο, κρυμμένο αστικό «καταφύγιο», θα χαίρεστε που βρίσκεστε εκεί!

Info: www.thechelseatownhouse.com