fbpixel

Search icon
Search
Silver or Gold? Πώς να ανακαλύψετε ποια κοσμήματα σας ταιριάζουν
STYLING TIPS

Silver or Gold? Πώς να ανακαλύψετε ποια κοσμήματα σας ταιριάζουν

Ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν αν συγκαταλεγόμαστε στο silver ή στο gold type κοσμημάτων;


Ο χρυσός και το ασήμι είναι δύο από τα γνωστά μέταλλα και ιδιαίτερα δημοφιλή για τη χρήση τους στην κατασκευή κοσμημάτων. Πολύ συχνά όμως μπορεί να αναρωτιόμαστε, ποιο από τα δύο μας ταιριάζει καλύτερα και αν για τα καθημερινά μας κοσμήματα αξίζει να επενδύσουμε σε χρυσά ή σε ασημί κομμάτια. Είτε πρόκειται για statement necklaces είτε για τα σκουλαρίκια που επιλέγουμε σχεδόν αυτόματα κάθε πρωί που συνδυάζονται με όλα μας τα outifts, όλοι έχουμε το go-to χρώμα που διαλέγουμε για κάθε νέο μας αξεσουάρ, όσα παρόμοια κομμάτια και αν υπάρχουν στην bijoux συλλογή μας. 

img-4906.jpg
Image source: @victoriaparis

Ποιος είναι ο τρόπος να ανακαλύψουμε τι μας ταιριάζει; Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που μπορούν να μας βοηθήσουν να καθορίσουμε ποιο από τα δύο χρώματα λειτουργεί καλύτερα για εμάς και την επιδερμίδα μας. Απώτερος σκοπός; Να την αναδείξουμε όσο περισσότερο μπορούμε και να κάνουμε τους πιο ωραίους και λαμπερούς συνδυασμούς για τα look μας.

Εσείς θεωρείτε τον εαυτό σας gold ή silver jewellery person; Ας ελέγξουμε αν έχουμε διαλέξει σωστά ανακαλύπτοντας σε ποια κατηγορία ανήκουμε!
img-4904.jpg
Image source: @rosiehw

1. Λαμβάνουμε υπόψιν μας τον τόνο του δέρματός μας

Ο τόνος του δέρματος αποτελεί το κύριο κριτήριο που μπορεί να καθορίσει αν μας ταιριάζουν τα χρυσά ή τα ασημί κοσμήματα και πρέπει πρώτα απ' όλα να το ελέγξουμε! Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν, αν δεν είναι εμφανής ο υποτόνος του δέρματος μας, μπορούμε να τον προσδιορίσουμε κοιτώντας τις φλέβες στον καρπό μας. Αν χρώμα τους θυμίζει το πράσινο, τότε το υπόβαθρό μας είναι θερμό. Αντίστοιχα, αν το χρώμα τους είναι γαλάζιο, τότε ανήκουμε στην κατηγορία του ψυχρού υποβάθρου.

img-4902.jpg
Image source: @haileybieber

Κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διαλέξουμε το ιδανικό χρώμα κοσμημάτων για τον τύπο του δέρματός μας. Οι θερμές αποχρώσεις στο δέρμα συνδυάζονται καλύτερα με τα χρυσά κοσμήματα, ενώ τα άτομα με ψυχρές αποχρώσεις τα συμπληρώνει καλύτερα το ασημί χρώμα στα αξεσουάρ.

2. Σκεφτόμαστε τα χρώματα που επικρατούν στη γκαρνταρόμπα μας

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το χρώμα που ταιριάζει με το δέρμα μας να συνδυάζεται αρμονικά και με τα χρώματα των ρούχων μας. Έτσι κάθε σύνολό μας θα φαίνεται άρτια και προσεκτικά επιλεγμένο. Τα χρυσά κοσμήματα ταιριάζουν απόλυτα με γήινους τόνους, όπως το καφέ, το μπεζ, το λευκό αλλά και το πράσινο. Τα ασημί κοσμήματα αναδεικνύουν καλύτερα χρώματα με ψυχρότερους τόνους, όπως είναι το μπλε, το γκρι και το μωβ.

img-4905.jpg
Image source: @rosiehw

Επομένως, αν η γκαρνταρόμπα μας αποτελείτε κυρίως από ζεστά και γήινα χρώματα, gold jewellery is the best answer! Αν κυριαρχούν τα χρώματα με ψυχρούς υποτόνους τότε τα silver pieces λειτουργούν πολύ καλύτερα.

3. Αναλογιζόμαστε το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας και το χρώμα στα μάτια

Παρόμοια κριτήρια που σχετίζονται με τις αποχρώσεις και τους υποτόνους ισχύουν και σε αυτή την κατηγορία. Τα γκρίζα, τα σταχτί ξανθά και τα καστανά μαλλιά είναι πιο ψυχρού τύπου χαρακτηριστικά. Ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να διαθέτουν μία πλούσια και ιδιαίτερη απόχρωση, όπως το χρυσαφένιο ξανθό, το κόκκινο ή το chestnut καστανό, που έχουν συχνά μια υποκείμενη θερμή αίσθηση, θυμίζοντας χρώματα όπως το χρυσό, το πορτοκαλί ή το κίτρινο.

img-4908.jpg
Image source: @taniasarin

Ενώ το χρώμα των μαλλιών μας και το μαύρισμα στην επιδερμίδα μας μπορεί να αλλάζουν με τα χρόνια και τις εποχές, τα μάτια μας θα παραμένουν πάντα τα ίδια. Έτσι, αυτός είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να προσδιορίσουμε το χρώμα μας στα κοσμήματα.

4. Εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας!

Μερικές φορές όμως είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Αν νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση φορώντας χρυσά ή ασημί κοσμήματα, τότε τα παραπάνω κριτήρια δεν έχουν σημασία. Λειτουργούν για να μας κατατοπίσουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κανόνα για τις επιλογές μας. Αν πιστεύετε ότι σας ταιριάζει το αντίθετο χρώμα από αυτό που αναδεικνύουν τα κριτήρια, τότε προφανώς θα επιλέξετε εκείνα τα κοσμήματα με τα οποία θα αισθάνεστε αυτοπεποίθηση και σιγουριά!