fbpixel

Search icon
Search
Δημιουργούμε το πιο αξέχαστο πασχαλινό τραπέζι με κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από την Αγορά Μοδιάνο
CITY VIBES

Δημιουργούμε το πιο αξέχαστο πασχαλινό τραπέζι με κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από την Αγορά Μοδιάνο

3 συνταγές από τον food editor & chef Δημήτρη Κοπαράνη


Oι ημέρες του Πάσχα αποτελούν την ιδανική αφορμή για να οργανώσετε τα πιο εκλεκτά τραπέζια παρέα με την οικογένεια και τους φίλους. Οι γεύσεις κυριαρχούν και τα αρώματα πρωταγωνιστούν σε πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Γι' αυτό κι εμείς αντλούμε έμπνευση για το πασχαλινό γεύμα μας από τις λαχταριστές συνταγές που δημιούργησε ο food editor και chef Δημήτρης Κοπαράνης με εκλεκτά υλικά από την Αγορά Μοδιάνο! Στις προτάσεις του συναντάμε επιλογές που τιμούν την παράδοση, ενώ στα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν κυριαρχεί η φρεσκάδα, η αγνότητα και η εξαιρετική ποιότητα των υλικών!

Παραδοσιακό κοκορέτσι με πατάτες λεμονάτες, κλασικό αρνάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα —μπορείτε να το μαγειρέψετε με κατσικάκι, χοιρινό, κοτόπουλο ή όποιο άλλο κρέας επιλέξετε— και ένα ραβανί με σιρόπι μανταρίνι και παγωτό λεμόνι. 

Ας μαγειρέψουμε, εκλεκτά και προσιτά!

Κοκορέτσι με πατάτες λεμονάτες

1-kokoretsi.jpg

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοκορέτσι έτοιμο για μαγείρεμα Φάρμα Ελασόνας
  • 2 λεμόνια, τον χυμό τους Carefour Express
  • 4 σκελίδες σκόρδο Carefour Express
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Wise Greece
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Χρυσοπηγή
  • 1,5 κιλό πατάτες σε μεγάλα κομμάτια Carefour Express
  • 2 φύλλα δάφνης Bahar Μοδιάνο
  • Ρίγανη Bahar Μοδιάνο
  • Δεντρολίβανο Bahar Μοδιάνο
  • Αλάτι Bahar Μοδιάνο
  • Πιπέρι Bahar Μοδιάνο
  • 1,5 κιλό πατάτες σε μεγάλα κομμάτια Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου
  • 500 γρ. ζεστό νερό

Για το σερβίρισμα

Τζατζίκι Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου

Εκτέλεση

1. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί με σχάρα για να ψήσουμε το κοκορέτσι. Το τυλίγουμε σε μία λαδόκολλα και μετά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και αλέθουμε.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στο ταψί βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το μείγμα με μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, το ζεστό νερό και τη σχάρα. Πάνω στη σχάρα ακουμπάμε το κοκορέτσι (που έχουμε τυλίξει στη λαδόκολλα) και ψήνουμε για μία ώρα. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 ακόμη λεπτά (γυρνώντας το κοκορέτσι μία-δύο φορές στη διάρκεια του ψησίματος) μέχρι να σχηματίσει μία ωραία κρούστα.

3. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι.


Ραβανί με σιρόπι μανταρίνι και παγωτό

2-rabani.jpg

Υλικά για ένα ταψί 25x30 εκ. (περίπου 9 κομμάτια)

  • 6 αβγά Τσακίρης
  • 140 γρ. ζάχαρη Carefour Express
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Carefour Express
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για το ταψί) Carefour Express
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο Carefour Express
  • Λίγο λάδι για το ταψί Carefour Express

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη Carefour Express
  • 100 γρ. λικέρ μανταρίνι Olicatessen
  • 200γρ. νερό
  • 1 λεμόνι, τον χυμό του Carefour Express

Εκτέλεση

1. Στο μίξερ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σταδιακά και ανακατεύουμε καλά. Αλευρώνουμε μια φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το λικέρ, το νερό, τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 3 λεπτά. Περιχύνουμε το κρύο ραβανί με το σιρόπι ζεστό. Σερβίρουμε με το παγωτό στην κορυφή. 


Αρνάκι κλέφτικο στη γάστρα

3-katsikaki-d64kT.jpg

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1,5 κιλό αρνάκι μπούτι σε κομμάτια Κρεοπωλείο ο Μιχάλης
  • 2 κ.σ. μέλι Wild Souls
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά Bahar Μοδιάνο
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη ξερή Bahar Μοδιάνο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα και ο χυμός του
  • Αλάτι Bahar Μοδιάνο
  • Πιπέρι Bahar Μοδιάνο
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας Carefour Express
  • 2 κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια Carefour Express
  • 4 πιπεριές ολόκληρες Carefour Express
  • 2 ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια Carefour Express
  • 5-6 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου
  • 2 φινόκιο σε κομμάτια Carefour Express
  • 400 γρ. κεφαλοτύρι σε μεγάλα κομμάτια Τυροκομείο Αρβανίτης
  • 10 δαμάσκηνα ξερά Ηλιοτρόπιο

Εκτέλεση

1. Θα χρησιμοποιήσουμε μία γάστρα για να ετοιμάσουμε το αρνάκι. Βάζουμε στο μούλτι το μέλι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και αλέθουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο κρέας και απλώνουμε καλά.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε στη γάστρα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις πατάτες, το φινόκιο, το κεφαλοτύρι, τα δαμάσκηνα, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για μία ώρα με το καπάκι κλειστό. Ανοίγουμε, και ψήνουμε για μισή ακόμη ώρα, μέχρι το κρέας να σχηματίσει μία ωραία κρούστα.


Πάσχα στην Αγορά Μοδιάνο 

583a8158.jpg

Ανακαλύψτε περισσότερες επιλογές για το Πάσχα από τα καταστήματα της Αγοράς στο agoramodiano.com και επισκεφθείτε την στολισμένη Κεντρική Αγορά Τροφίμων, για τα καθημερινά σας ψώνια. Πάντα εκλεκτά και προσιτά!

kotopoylaki.jpg

Ακόμα, μη χάσετε την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη την μασκότ κοτοπουλάκι που θα κάνει βόλτες στην Αγορά από τις 12:00-13:00. 

easter-events3.jpg

Την Μ. Πέμπτη βάφουμε και διακοσμούμε μαζί πασχαλινά αβγά από το Αυγοπωλείον Τσακίρη, στο ισόγειο της Αγοράς Μοδιάνο.

Ακολουθήστε την @agoramodiano στο instagram, στο facebook και στο tiktok για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα γευστικά νέα και τις δράσεις της Αγοράς!